Blogi

Koeasukkaan yhteenveto vuodesta Husulanmäellä

On taas marraskuu, ja koeasukasvuoteni Lapinjärvellä ja Husulanmäellä on päätöksessä. Kaikki näyttää aivan samalta kuin tänne tullessani, usvaa, puiden rankoja ja pehmeitä sävyjä mustan ja valkoisen väliltä. On vaikea uskoa että vuosi on jo kulunut. Tai no, jos oikein katson niin mikään ei näytä samalta, sillä nyt näihin seutuihin ja maisemiin liittyy muistoja ja tunteita. 

Rakennus vai koti? Mitä koti merkitsee suomalaiselle valtaväestölle?

Husulanmäen ryhmärakennuttamishankkeessa ensisijainen tavoite on rakennuttaa tuleville asukkaille uusi oma koti, mutta mikä oikeastaan tekee rakennuksesta kodin? Osana tutkimushanketta tutkimusavustaja Lotta Harjula Aalto-yliopistosta tutki suomalaisten asumisen ihanteita ja kodin merkitystä kestävän rakentamisen ja yksilön valintojen näkökulmasta. Tässä hän jakaa huomioitaan kodin merkityksestä ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Puu Husulanmäen rakennusmateriaalina

Husulanmäen asemakaavassa määritellään, että tulevien asuinrakennusten julkisivujen ja myös rungon tulee olla puuta. Puut imevät ilmakehästä haitallista hiilidioksidia ja varastoivat sen runkoonsa hiilenä. Yksi iso puu on voinut elämänsä aikana sitoa itseensä ja maaperään jopa kolme tonnia CO2:sta. Mitä erilaisia vaihtoehtoja puurungon toteuttamiseen on?

Videosarja Youtubessa: Perustietoa Husulanmäestä

Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoin -hankkeen tapahtumissa Aalto-yliopiston projektitutkija Johanna Hyrkäs on pitänyt mainioita tietoiskuja Husulanmäen alueesta. Päätimme julkaista näitä hyödyllisiä perustietoja lyhyiden videoiden muodossa: Perustietoja alueesta, aluesuunnitelma, kaava, yhteisöllisyyden mahdollisuudet ja miten tietoa löydetään verkkosivuilta.

Kotimaista, vähähiilistä liikennepolttoainetta, kyllä kiitos!

Lapinjärvellä selvitettiin, että kiinnostusta biokaasun käyttöön on. Liikennebiokaasuun siirtyminen voi olla yritykselle kilpailuvaltti ja yksityisautoilijalle vähintäänkin tapa vähentää omia hiilidioksidipäästöjään. Biokaasu kiinnostaa yhä suurempaa joukkoa toimijoita ja nyt siihen siirtymistä myös tuetaan monella tapaa. Biokaasuun siirtymisestä kiittää ympäristön lisäksi myös kukkaro. Voisiko sinunkin seuraava autosi kulkea biokaasulla?