Videosarja Youtubessa: Perustietoa Husulanmäestä

Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoin -hankkeen tapahtumissa Aalto-yliopiston projektitutkija Johanna Hyrkäs on pitänyt mainioita tietoiskuja Husulanmäen alueesta. Päätimme julkaista näitä hyödyllisiä perustietoja lyhyiden videoiden muodossa.

Katso videot Lapinjärven kunnan Youtube -kanavalta!

1/5 Perustietoa Husulanmäen alueesta [6:05]

Tämän videon kautta pääset perille siitä, missä päin maailmaa Husulanmäki sijaitsee ja millaista ympäristössä laajemmin katsoen on. 

2/5 Aluesuunnitelma [7:23]

Lapinjärven kunta järjesti vuonna 2015 Husulanmäen alueesta suunnittelukilpailun, jonka voitti Hanna Jahkonen suunnitelmallaan Perinne voimavarana – tulevaisuuden maaseutuasumista Lapinjärvellä

3/5 Asemakaava [8:38]

Millaisia rakennuksia Husulanmäelle kaavoitettu? Tällä videolla lyhyt katsaus kaavaan, eli siihen mitä on jo lyöty lukkoon kunnan kaavoitusprosessissa ja mitä mahdollisuuksia se antaa yksityisyydelle ja toisaalta yhteisöllisyydelle. 

4/5 Yhteisöllisyyden mahdollisuudet kaavan näkökulmasta [4:40]

Ryhmärakennuttamisesta haaveilevat joutuvat normaalisti etsimään sopivaa tonttia kissojen ja koirien kanssa. Husulanmäellä kertaa ryhmärakennuttaminen on otettu kaavassa jo valmiiksi huomioon. Tämän videon avulla kurkistetaan siihen, millaisia yhteisöllisyyden mahdolllisuuksia tulevilla rakennuttajilla halutessaan on. 

5/5 Husulanmaki.fi -nettisivut [2:38]

Husulanmäen omilla nettisivuilla www.husulanmaki.fi on saatavilla runsaasti materiaalia. Miten löydän tiedon lähteelle parhaiten?


Hankkeen toteuttajien logot

Husulanmäki on Lapinjärvellä, itäisellä Uudellamaalla sijaitseva yhteisöllisyyteen, ekologisuuteen, perinteisiin ja moderniin puurakentamiseen perustuva ryhmärakennuttamisalue.

Tutustu tarkemmin ja tarkista saatavilla olevien tonttien tilanne:

www.husulanmaki.fi

www.facebook.com/husulanmaki

www.instagram.com/tarinoitahusulanmaelta

Resurssiviisaaksi-blogi

Resurssiviisaaksi ihmislähtöisin keinoin -hankkeessa kehitetään kiertotalouden mukaisen ryhmärakennuttamisen toimintamallia Husulanmäen tulevalla asuinalueella. Tässä blogissa jaetaan tietoa ja tunnelmia hankkeesta.

Resurssiviisaan ryhmärakennuttamisen toimintamallia luodessamme etsimme tila- ja rakenneratkaisuja sekä materiaaleja, joiden avulla rakentaja voi tehdä viisaita valintoja. Samalla pohdimme, miten voidaan huomioida myös yksilön hyvinvointinäkökulma. Husulanmäelle rakentamiseen pyritään löytämään mahdollisimman vähähiilisiä ratkaisuja. Lisäksi yhteistyössä tulevien asukkaiden kanssa pohditaan yhteisön elämisen ja asumisen muita tärkeitä asioita kuten esimerkiksi energia-asiat, liikkuminen tai uudenlaiset yhteisölliset palveluntuotantomallit. Tavoitteena on löytää asukkaita palvelevia ratkaisuja yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa.

Blogia kirjoittavat vuorotellen niin hankkeen resurssiviisaaseen ja hyvinvointia lisäävään puurakentamiseen erikoistuneet asiantuntijat Aalto-yliopistolta kuin Laurea ammattikorkeakoulun asiantuntijat, jotka toimivat hankkeessa erityisesti resurssiviisaan palvelumuotoilun asiantuntijoina. Paikallista näkökulmaa blogiin tuovat ainakin Lapinjärven kunnanjohtaja sekä hankkeen projektipäällikkö.